Veel gestelde vragen

Veelgestelde vragen over de Injectiehars 6140

Ik heb vloerverwarming, kan ik de injectiehars dan wel gebruiken?

Ja hoor, zonder problemen. Onze injectiehars kan ook toegepast worden bij vloerverwarming. Het boortje wat bijgeleverd word is 1,5 cm lang zodat u precies onder de tegel komt en niet in de vloerverwarming boort!

Let wel op met ingevreesde vloerverwarming, deze ligt direct aan de oppervlakte. Boor daarom nooit dieper dan de dikte van de tegel! Als mogelijk kan u dat op voorhand op basis van bestaande tegel nakijken.

Hoeveel injectiehars heb ik nodig?

Onze ervaring is dat u voor een grote afmeting tegel (ong. 60x60cm) ongeveer 1 koker injectiehars nodig hebt. Voor een kleiner formaat tegel 30×30 cm kunt u misschien twee tegels met 1 koker injectiehars injecteren.

Deze aantallen zijn een schatting. Wij kunnen immers nooit precies inschatten hoeveel ruimte er zich onder de tegel bevindt.

Wat voor kitspuit heb ik nodig?

Voor de tegelreparatie met ons speciaal ontwikkelde kokersysteem kunt u een normale siliconespuit gebruiken. Als u meerdere tegels moet doen, dan kan het gemakkelijk zijn om een siliconespuit met batterij te gebruiken.

Moet ik de hars vooraf verhitten?

De injectiehars moet u op kamertemperatuur verwerken. Als de hars te koud is wordt deze stroperig. De hars zal daardoor niet goed kunnen uitvloeien!
Eventueel kunt u de kokers even in een emmer met warm water zetten voor gebruik.
Wel de draaidop niet onderdompelen in het water!

Hoelang duurt het voordat ik weer over de vloer kan?

Na het injecteren mag u minimaal 3 uur niet over de vloer lopen. Tussen 3 en 5 uur heeft de hars nodig om uit te harden.

Kan ik de injectiehars na gebruik bewaren?

Kokers die u niet in één keer opgebruikt, kunt u prima bewaren. U moet wel voor de volgende keer een nieuwe mixer tip en verlengtuit gebruiken. Deze zijn los mee te bestellen.

Zorg er ook voor dat u de opening van de koker goed vrij maakt (even door prikken ) zodat de 2 componenten zich weer goed kunnen mengen. Anders zal de injectiehars na het injecteren niet meer voldoende uitharden!

Injecteren van vloertegels in een mortelbed

Is het injecteren van vloertegels en natuursteen, die direct in een mortelbed (speciebed) gelegd zijn, mogelijk? In sommige gevallen zal dit niet toepasbaar zijn.
Dit kan voorkomen doordat er geen of nauwelijks holle ruimtes zijn tussen tegel en mortelbed. Daardoor kan de injectiehars niet onder de tegel vloeien en aldus zich ook niet hechten!
Ingeval van een mortelbed kan het ook zeer moeilijk zijn om een juist boorgaatje te vinden. Dit kan de uitvoering ook sterk beïnvloeden en moeilljk maken.
Mocht u twijfelen, dan kunt u eventueel een proefuitvoering laten doen. Kosten hiervan zijn 195,- incl 1 koker injectiehars en voorrijkosten, excl. 21% BTW. Mocht blijken dat de vloer toch gerepareerd kan worden, en u deze reparatie laat uitvoeren door Carrofix cv, dan zullen de kosten van de proefuitvoering voor 1/2 verrekend worden met de nieuwe factuur.

Voor meer technische informatie of vragen, kunt u contact opnemen en overleggen met één van onze technisch adviseurs.

Deze is te bereiken op:
Tel: +32 472 73 67 54 of via mail manegement@carrofix.be