Veelgestelde vragen over de Injectiehars 6140

Ik heb vloerverwarming, kan ik de injectiehars dan wel gebruiken?

Ja hoor, zonder problemen. Onze injectiehars kan ook toegepast worden bij vloerverwarming. Het boortje wat bijgeleverd word is 1,5 cm lang zodat u precies onder de tegel komt en niet in de vloerverwarming boort!

Let wel op met ingevreesde vloerverwarming, deze ligt direct aan de oppervlakte, boor daarom nooit dieper dan de dikte van de tegel!

Hoeveel injectiehars heb ik nodig?

Onze ervaring is dat u voor een grote afmeting tegel (ong. 60x60cm) ongeveer 1 koker injectiehars nodig hebt. Voor een kleiner formaat tegel 30×30 cm kunt u misschien twee tegels met 1 koker injectiehars injecteren.

Deze aantallen zijn een schatting. Wij kunnen immers nooit precies inschatten hoeveel ruimte er zich onder de tegel bevindt.

Wat voor kitspuit heb ik nodig?

Voor de tegelreparatie met ons speciaal ontwikkelde kokersysteem kunt u een normale kit spuit gebruiken.

Moet ik de hars vooraf verhitten?

De injectiehars moet u op kamertemperatuur verwerken. Als de hars te koud is wordt deze te lobbig, en zal daardoor niet goed kunnen uitvloeien! Eventueel kunt u de kokers even in een emmer met warm water zetten (draaidop niet onderdompelen) voor gebruik.

Hoelang duurt het voordat ik weer over de vloer kan?

Na het injecteren mag u minimaal 3 uur niet over de vloer lopen.

Kan ik de injectiehars na gebruik bewaren?

Kokers die u niet in één keer opgebruikt kunt u prima bewaren. U moet wel voor de volgende keer een nieuwe mixer tip en verleng tuit gebruiken. Deze zijn los mee te bestellen.

Zorg er ook voor dat u de opening van de koker goed vrij maakt (even door prikken ) zodat de 2 componenten zich weer goed kunnen mengen, anders hard de injectiehars na het injecteren niet meer voldoende uit!

Injecteren van vloertegels in een specie bed

Het injecteren van vloertegels en natuursteen die direct in een specie bed zijn geklopt, is in sommige gevallen niet toepasbaar. Dit kan voorkomen doordat er zich niet of nauwelijks holle ruimtes tussen tegel en specie bed bevinden, waardoor de injectiehars niet onder de tegel kan vloeien en zich niet kan hechten!
Mocht u twijfelen, dan kunt u eventueel een proefopstelling laten uitvoeren. Kosten hiervan zijn 175,- incl 1 koker injectiehars en voorrijkosten, excl. 21% BTW. Mocht blijken dat de vloer toch gerepareerd kan worden, en u deze reparatie laat uitvoeren door Carrofix.be, dan zullen de kosten van de proefopstelling gedeeltelijk verrekend worden met de nieuwe factuur.

Voor meer technische informatie of vragen, kunt u contact opnemen en overleggen met onze technisch adviseur Gerrit Medema

Deze is te bereiken op:
Tel: 06-51497403

U kunt bij geen gehoor de voicemail inspreken, of een mailtje sturen naar: info@carrofix.be